Petri Bäckström Sillanpää-oopperaan

Sillanpää-oopperan Koskimiehen rooliin on valittu tenori Petri Bäckström.

Bäckström on suosittu esiintyjä oopperoiden ja orkesterien solistina. Hän vieraileekin säännöllisesti Suomen merkittävimmillä oopperanäyttämöillä. Hän on Timo Mustakallio (2000) ja Lappeenrannan (2002) laulukilpailujen finalisti.

  • Parhaaksi kilpailusaavutuksekseni luen kuitenkin esimestaruus-luokan SM-hopean vakiotansseissa Kotkassa vuonna 1994, Bäckström vastaa hymyillen.

Tanssin kautta Bäckström on tutustunut myös Sillanpää-oopperan ohjaaja Marco Bjurströmiin.

  • Olen ollut aikanaan tanssijana ”Me and my girl” -musikaalissa, jonka koreografina Marco toimi. Mielenkiinnolla odotan hänen näkemystään oopperataiteesta ja sen avautumisesta yleisölle, Bäckström vastaa.

Bäckströmille tuttu on myös vanhaa Sillanpäätä esittävä Sauli Tiilikainen.

 

  • Olen kohdannut Saulin viimeksi yhteisellä lavalla Madama Butterflyssä Savonlinnassa. Sauli innosti ottamaan niitä laulamisen ensiaskelia aikanaan — ja toisaalta Sauli on selvästi seurannut tekemistä vierestä pitkin vuosia. Sen lisäksi että Sauli on karismaattinen esiintyjä, hän on myös lämminhenkinen pedagogi.

Petri tiedetään oopperapiireissä laulajana, jonka harrastuksena on neulominen, koska se auttaa keskittymään.

  • Joulun aikaan sain inspiraation virkatuista lapasista. Minua kiehtoo erilaiset pinnat, kuosit ja mallit. Virkattuani kolme erilaista lapasta, väsähdin, enkä ole saanut paria yhdellekään niistä aikaiseksi. Varsinaista meditatiivista neulontaa on jonkun erittäin monotonisen ja pitkäkestoisen työn, esimerkiksi täysikokoinen torkkupeiton neulominen ohuilla puikolla, Bäckström valottaa.

Ennen Sillanpää-oopperaa Bäckströmiä voi kuulla muun muassa Savonlinnan Oopperajuhlien Kullervo-esityksissä http://www.operafestival.fi/fi/Ohjelmisto/Ohjelmisto-2017/Kullervo
Petriä haastatteli Vilja Pylsy. Kuvat Alejandro Lorenzo.