Päivi Nisula Miinan ja hoitajan rooliin

Sillanpää-oopperan taiteellinen johtaja Waltteri Torikka on koonnut upean työryhmän. Yksi lavalla nähtävistä esiintyjistä on kaksoisroolissa F. E.:n äiti-Miinana ja hoitajana esiintyvä sopraano Päivi Nisula.

  • Minusta on tärkeää, että oopperaa tehdään ja esitetään muuallakin kuin Kehä III:n sisäpuolella. Olen mielelläni mukana tällaisessa uudenlaisessa hankkeessa. Ja onhan Sillanpää hieno kirjailija, Nisula sanoo.

Nisula nähdään myös 10. helmikuuta ensi-iltansa saaneessa Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperassa Kaisan roolissa. Tuomas Parkkisen ohjaamassa oopperassa naiset nostetaan keskiöön.

  • Vaikka elämä tuo eteen paljon murhetta ja huolta, pysyvät naiset pystyssä ja jatkavat elämää eteenpäin. Tämä on täysin uudenlainen näkemys Pohjalaisista ja tottakai Madetojan musiikki on vahvaa ja tunteisiin vetoavaa.

Tampereen oopperan näyttämöllä nähdään myös Sillanpää-oopperan työryhmästä Waltteri Torikka Karjanmaan Kyröstin roolissa, oopperakuorosta lavalla ovat Sanna Meretvuo ja Marko Tuupainen. Puvustuksen takaa löytyy kummastakin oopperasta Elina Vättö.

  • Yhteistyö on sujunut hyvin, olen saanut Waltterin “putoamaan” harjoituksissa. Eli tapanani on hauskuuttaa työkavereita näyttelemällä välillä vähän oudosti, useimmiten ihmisten pokka ei silloin pidä, Nisula kertoo.

Lisätietoa Pohjalaisista: http://www.tampere-talo.fi/pohjalaisia

Päivi Nisula

Saaristo-oopperan perustaja

Päivi Nisula on perustanut Saaristo-oopperan vuonna 2010. Oopperan yhtenä tarkoituksena on tuoda pysyvää oopperatoimintaa Turun seudulle — viedä oopperaa sinne missä sitä ei ole esitetty, sekä tehdä oopperaa teatterin keinoin.

Nisula aloitti musiikinopintonsa Turun Konservatoriossa pääaineena piano. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli 1980-luvulla solistisella osastolla, pääaineena laulu. Hän voitti Timo Mustakallio-laulukilpailun 1989. Suomen Kansallisoopperan solistikunnasta Nisula eläköityi viime heinäkuussa tehden 26 vuoden uran.

Hän on esiintynyt muun muassa Saksassa, kaikissa Pohjoismaissa, Espanjassa, Turkissa, Virossa, Latviassa, Englannissa, Unkarissa, Japanissa, Malesiassa ja Yhdysvalloissa.

  • Suurin meriittini minulle on kuitenkin perheeni, kolmen lapsen äiti vastaa.

 

Teksti: Vilja Pylsy, kuva: Heikki Tuuli